· 

Nieuwste creaties

Op bovenstaande foto's een ring met een patroon.

We hadden nog een stukje plaat liggen dat we eerder hebben gegoten van ruim 2mm dik. Van het eerste stuk hebben wij al eerder een mooie dikke ring gemaakt, maar het was helaas te weinig voor een tweede. We hebben het resterende stukje plaat gewalst tot 1,2mm dik en vervolgens goed uitgegloeid. Hierna hebben we de wals nog een klein stukje naar binnen gedraaid en het stuk plaat samen met een stukje oud kant gewalst. Vervolgens hebben wij hier een ring van gemaakt. De dieperere delen in het patroon zijn donker gemaakt.


Het blijft altijd een beetje spannend of er een mooi patroon ontstaat. Diverse materialen kunnen gebruikt worden in een wals. Zelfs gedroogde bladeren kunnen gebruikt worden. Dit hebben wij nog niet eerder gedaan, maar dat gaat zeker nog een keer gebeuren!

 

 

Op onderstaande foto's zijn pebbleringen of kiezelringen te zien die wij hebben gemaakt. Het betreft een eenvoudige gladde draadring met daarop een platgeslagen zilver klompje in de vorm van een kiezel. Het leuke is dat ieder klompje weer anders van vorm is. Voor ons is het dus ook een verrassing hoe het eruit komt te zien. Deze ringen kunnen gebruikt worden als stapelring. De ringen op de rechter foto zijn voorzien van een transparant zirkonia steentje.