Sterling Zilver (925)

Onze sieraden worden gemaakt van eerste gehalte zilver. Wij krijgen wel eens de vraag wat dit nu precies betekent. Eerste gehalte zilver wordt ook wel sterling zilver genoemd en wordt voorzien van gehalteteken 925.


Wat is sterling zilver?

Zilver is een vrij zacht materiaal en in pure vorm is het te zacht (beschadigingen) en te buigzaam om er sieraden of gebruiksvoorwerpen van te maken. Om deze reden wordt puur zilver gemengd met een kleine hoeveelheden van andere metalen om het sterker te maken, zoals koper. Hierna is sprake van een zilverlegering en is sprake van een zilver gehalte.

 

Het meest gebruikte gehalte op dit moment is eerste gehalte zilver. Eerste gehalte zilver is een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper. Sieraden die gemaakt zijn van dit gehalte mogen ook het keurmerk 925 dragen. Dit houdt in dat 925 van de 1000 delen zilver is.   Sieraden van dit gehalte hebben een mooie witte kleur en het metaal is nikkelvrij.

 

Wij werken uitsluitend met eerste gehalte zilver.  Hierdoor heeft u de garantie dat u een massief zilveren sieraad koopt met het juiste gehalte.

 

Zie onderstaande tabel voor een overzicht van de verschillende zilver gehaltes:

  Gehalte Percentage zilver Percentage ander metaal
Puur zilver 999 99,9% 0%
 Eerste gehalte zilver 925 92,5%  7,5%
Tweede gehalte zilver 835 83,5% 16,5%

Derde gehalte zilver

800 80% 20%